.

Jeffrey Schipper

Jeffrey Schipper

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

WordPress domineert 33.6% van het internet

WordPress domineert. De meest populaire manier om een website mee te bouwen. Maar hoe populair is WordPress nou echt? En in welke markten domineren ze? Tegenwoordig niet alleen maar voor blogs.

Wat is WordPress eigenlijk?

WordPress is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je een website kunt bouwen en onderhouden. WordPress was vroeger bedoeld als een blog-systeem. Inmiddels is WordPress uitgegroeid tot het grootste CMS om een website in te bouwen. 

WordPress is een systeem om een website, blog of webshop mee te bouwen zonder dat je hiervoor technische kennis nodig hebt. In principe hoef je dus geen code te schrijven om een website online te zetten. Doordat het zo’n handig en goed systeem is wordt het door enorm veel grote bedrijven gebruikt om websites mee te bouwen. Meer dan 30 procent van het hele internet gebruikt WordPress!

Het marktaandeel van WordPress

Een derde van het web is een WordPress website, namelijk 33.6%. Dit is een gigantisch aandeel in de markt. 

Kijken we naar websites met een content management systeem, is het marktaandeel nog groter. In dat geval heeft WordPress een marktaandeel van 60.5% voor alle websites met een bekend CMS. 

WordPress - marktaandeel

Marktaandeel van Woocommerce 

Vroeger werd WordPress gebruikt als een blogsysteem. Echter zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden binnen WordPress. Met name is e-commerce een groot gebied. 

Van de top 1 miljoen websites op het internet is WooCommerce de populairste oplossing, met een marktaandeel van 22%. Kijken we naar het hele internet, dan is Shopify marktleider.

WordPress - Woocommerce

De voordelen van WordPress

WordPress is open source, wat inhoudt dat iedereen de code kan inzien of aanpassen. Je kunt een kopie downloaden op wordpress.org en hiermee doen wat je maar wilt. 

Achter WordPress zit een community die de software verbeterd. De community achter WordPress is enorm sterk. Er zijn dagelijks honderden mensen bezig om het systeem te verbeteren. 

Het aantal beschikbare designs en plugins voor jouw website, blog of webshop is enorm groot en wordt constant groter. 

Het is zeer gebruikersvriendelijk. Het is relatief makkelijk te onderhouden en up te daten. 

Goed voor Google. WordPress is geoptimaliseerd om goed geïndexeerd te kunnen worden in Google. Wel moet je hier zelf nog veel in doen om er optimaal gebruik van te maken. 

Van zichzelf is WordPress veilig. Uiteindelijk gaat het erom hoe jij als eigenaar met de website omgaat. Verouderde plug-ins en thema’s zorgen voor een grotere risico op hackers. Wel zijn er veel goede plug-ins beschikbaar om spam tegen te houden, of een plug-in die veel beveiligingswerk uit handen neemt.

Het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org

Wist je dat er twee verschillende WordPress versie bestaan die regelmatig door elkaar worden gehaald? 

Met WordPress.com verlies je een hoop controle, maar aan de andere kant heb je niet de lasten. Je hoeft geen installatie te doen en je hoeft geen hosting te betalen. Na een registratie kun je meteen starten op een domeinnaam. Het nadeel is dat je geen plug-ins kunt installeren en niets in de code kunt wijzigen. 

WordPress.org is de open source variant. Dit is ook de variant die het meest gebruikt wordt. Je kunt thema’s en plug-ins op je website gebruiken en wijzigingen in de code aanbrengen. Bij deze variant is de website dus ook echt van jou. 

De toekomst van WordPress

Zit er nog groei in WordPress? WordPress heeft onlangs een belangrijke update uitgebracht. Namelijk de nieuwe editor Gutenberg, dit is de tekstverwerker waarmee je content op je website kunt zetten. Hiermee Volgt WordPress andere content management systemen zoals Wix. 

WordPress is open source en heeft niet een echte eigenaar van dit CMS. Hierdoor  was er ook nooit echt aandacht voor de marketing. Matt Mullenweg heeft in een blog aangegeven dat hij twee mensen gaat aanstellen voor de marketing. Dit is in ieder geval een stap om WordPress te laten groeien.

Hoe de toekomst er echt uitziet voor WordPress is moeilijk te voorspellen. De verwachting is wel dat de groei zal doorzetten. Zolang de WordPress-industrie maar vooral blijft luisteren naar de wensen van de gebruiker. 

Wij hebben 10 extra tips opgesteld voor het verbeteren van jouw website. Download hier onze 10 Gratis WordPress Tips.

Blog delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook

Je nieuwe website kan al binnen twee weken online staan!

Win een gratis website

WINACTIE

Wij gaan 1 gratis website weggeven!

Ben jij een beginnende ondernemer?
Wil jij een onderneming gaan starten?
Werk je voor een goed doel of instelling en hebben jullie nog geen website?
Of is jouw huidige website niet meer van deze tijd?

Dan is nu je kans om een GRATIS website te winnen! Het enige wat je hoeft te doen is je naam en e-mailadres in te vullen.

Hey, waar ga je heen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Wij versturen regelmatig waardevolle content om jouw website naar een hoger niveau te tillen!

Website pakket Jefdesign

Win een gratis website!

Wij gaan 1 gratis website weggeven! Het enige wat je hoeft te doen is je naam en e-mailadres in te vullen.