.

Jeffrey Schipper

Jeffrey Schipper

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Webdesign Trends in 2019

Wat zijn de webdesign trends van nu? In 2019 gaat webdesign vooral over de gebruiksvriendelijkheid van je website. De snelheid van je website, mobielvriendelijkheid en opvallende ontwerpen spelen hierbij een belangrijke rol.

Mobile First

Het is geen verrassing dat Google tegenwoordig mobiel vriendelijke websites hoger in de zoekresultaten zet dan mobiel onvriendelijke websites. Dit houdt dus in dat het mobiele ontwerp van je website een grote rol speelt in de vindbaarheid van je website. Mobile First houdt in dat je eerst het ontwerp voor het gebruik op mobiel maakt en daarna ontwerp je pas een versie voor desktop.

mobile-first-jefdesign

Snelheid

Zou dit ook onder een webdesign trend vallen? Ja zeker doet dat het! Om een eerste goede indruk te maken bij de bezoeker van je website, is het belangrijk dat je website in minder dan 3 seconden laadt. Wij bij Jefdesign hanteren een laadtijd van onder de 2 seconden. Een bezoeker wil graag dat een website snel laadt, daarom is dit een belangrijke punt bij de gebruiksvriendelijkheid van je website. We willen immers dat tegenwoordig alles sneller en sneller gaat, het laden van een website dus ook.

Parallax scrollen

Om een bezoeker ook een echte beleving te geven op je website, is parallax scrollen een mooie optie. Hierdoor maak je de website dynamischer en innovatiever. Door dat je de beleving van een bezoeker verhoogd, is deze meer geneigd om langer op je website te blijven hangen. Wel moet je oppassen met het toepassen van parallax scrollen. Het kan al snel te druk lijken, of te afleidend. Gebruik dit dan bijvoorbeeld in combinatie met een grote en sprekende afbeelding. Hierdoor voorkom je dat je bezoekers weer sneller je website gaan verlaten.

Asymmetrische lay-out

Door gebruik te maken van kleuren, vormen, texturen en dynamische afbeeldingen op je website kan je de aandacht van een bezoeker op een andere manier sturen naar een belangrijk onderdeel van je website. Een asymmetrische lay-out gaat ook goed samen met het parallax scrollen effect.

Videoachtergronden

Gebruik maken van videoachtergronden is al langer een trend, maar in 2019 is dit opnieuw flink teruggekomen. Gebruik maken van videoachtergronden kan het aantal conversies verhogen, daarnaast is het een nadeel dat je website er trager van wordt. Een grote voordeel is dat wanneer je een mooie video gebruikt, je sneller de aandacht van een bezoeker kan pakken. Daarnaast brengt een videoachtergrond ook sneller een boodschap of sfeer over, want beelden zeggen meer dan woorden. 

Waar je op moet letten wanneer je hier van gebruik wilt maken is dat een videoachtergrond geen geluid moet hebben. Hiermee kan je een bezoeker snel afschrikken. Ook moet de video niet te lang zijn, een video van 5 minuten gaat een gebruiker zeker niet kijken. 

Opvallende kleuren

Door gebruik te maken van opvallende kleuren op je website kan je snel de aandacht van een bezoeker trekken. Wat hier nou handig aan is, is dat je de emoties en acties van een bezoeker kan sturen. Heb jij bijvoorbeeld een belangrijke pagina? Maak dit op de home pagina dan duidelijk met een opvallende button. Voor een website beheerder is het dus handig om hier mee te spelen. Wel moet het niet ‘Too Much’ worden. Een juiste balans in je website is wel nodig.

Sticky elementen

Sticky elementen zijn onderdelen die vast staan in je scherm. Het gebruikelijkste is een menu-balk. Tegenwoordig zie je echter steeds meer elementen die vast staan op een website. Bijvoorbeeld de social media links, een chatbox, een call-to-action knop of promoties en acties. 

In 2018 was dit ook al een trend, maar wat je in 2019 steeds meer ziet is dat er een vertraging aan wordt gegeven. Zit je bijvoorbeeld op een pagina, dan kan het zijn dat je na 5 of 10 seconden pas een extra element te zien krijgt met bijv. een inschrijving voor een nieuwsbrief.

sticky-element-jefdesign

Wil je ook een nieuwe webtrend op je website?

Bij Jefdesign kijken we samen met de klant wat de wensen zijn voor een website. Aan de hand hiervan maken wij een ontwerp op waar we een design creëren die past bij de nieuwste trends en conversie gericht is.

Op de volgende pagina geven wij hier wat meer informatie over: https://jefdesign.nl/gratis-website/

Wij hebben 10 extra tips opgesteld voor het verbeteren van jouw website. Download hier onze 10 Gratis WordPress Tips.

Blog delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook

Je nieuwe website kan al binnen twee weken online staan!

Win een gratis website

WINACTIE

Wij gaan 1 gratis website weggeven!

Ben jij een beginnende ondernemer?
Wil jij een onderneming gaan starten?
Werk je voor een goed doel of instelling en hebben jullie nog geen website?
Of is jouw huidige website niet meer van deze tijd?

Dan is nu je kans om een GRATIS website te winnen! Het enige wat je hoeft te doen is je naam en e-mailadres in te vullen.

Hey, waar ga je heen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Wij versturen regelmatig waardevolle content om jouw website naar een hoger niveau te tillen!

Website pakket Jefdesign

Win een gratis website!

Wij gaan 1 gratis website weggeven! Het enige wat je hoeft te doen is je naam en e-mailadres in te vullen.