.

Jeffrey Schipper

Jeffrey Schipper

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Starten met een blog; waar begin je?

Je wilt graag gaan een blog beginnen op jouw website. Hoe pak je dit aan om in 2019 nog op te vallen tussen alle blogsites? We gaan eerst kijken waarom je een blog zou moeten starten, wat zijn de voordelen hieraan? Vaak wordt er gedacht dat dit te tijdrovend is.

Waarom moet je een blog gaan starten?

Vaak krijg ik te horen dat ondernemers zeggen “Ik ga nooit opvallen tussen alle duizenden blogs”. Ik begrijp die gedachte heel erg goed, echter is het een verkeerde gedachte. Je moet juist gaan kijken wat het voor jou toe gaat voegen aan je onderneming, ga het positief bekijken!

Als ik op een website kijk van een bedrijf en ik zie geen blog, dan beschouw ik dat als een gemis. Puur omdat ik informatie mis. Op het moment dat ik met een bedrijf zaken wil gaan doen wil ik beoordelen of diegene veel verstand heeft van zijn vakgebied. Door middel van een blog kun je namelijk jouw bezoekers gaan overtuigen dat jij verstand hebt van jouw vakgebied.

De kans dat ik klant wordt bij een bedrijf zonder blog is een stuk kleiner dan bij de concurrent die wel een blog heeft. Je kunt simpelweg niet meer achterblijven.

Ik heb helemaal geen tijd om te starten met een blog..

Ik begrijp het, je wilt wel graag gaan starten met een blog. Alleen ga je er op voorhand al vanuit dat dit je veel tijd gaat kosten. Het veel gedoe is en hier zit je ook niet op te wachten. Begrijpelijk. Op het moment dat je je iets meer verdiept hierin, kom je er achter dat een blog beginnen helemaal niet zoveel tijd kost. Mits je een goede basis hebt, waarin je veel delen automatiseert. Op het moment dat jouw blog is geïmplementeerd op je website kost het helemaal niet zoveel tijd. Kijk je vervolgens naar de voordelen van een blog, dan is dit zeker die 2 a 3 uurtjes per week wel waard.

Een aantal voordelen waarom je zou moeten starten met een blog

  • Door te starten met een blog dwing je jezelf om over je vakgebied na te denken.
  • Je komt sneller op nieuwe ideeën en inzichten.
  • Je helpt dus niet alleen een ander, maar ook jezelf en je bedrijf.
  • Door blogs te schrijven wordt je communicatiever, je leert je business goed onder woorden te brengen. Hierdoor kun je veel makkelijker uitleggen aan een potentiele klant wat je precies doet.

Naast bovenstaande voordelen heeft het ook grote voordelen voor je vindbaarheid.

  • Je wordt beter vindbaar in Google en krijgt hierdoor meer verkeer naar de website.
  • Een website bestaat uit statische pagina’s, je vertelt over wie je bent en wat je verkoopt. Met een blog daarin tegen kun je antwoorden op vragen en problemen van je doelgroep.
  • Door een blog krijg je meer verkeerd dat is één ding, echter moet je ze vervolgens nog wel overtuigen om klant te worden. Dit gebeurt dus ook door middel van je blog. Je vertelt nuttige informatie en geeft antwoord op vragen die ze zonder blog niet op de website konden vinden.
  • Je hebt constant nieuwe content die je kunt gebruiken voor je social media kanalen. Je wilt namelijk graag wat vaker posts naar buiten brengen. Alleen je weet niet wat je moet posten, start een blog en je hebt maandelijks content om over te posten op je social media kanalen.
  • Naast social media, kun je dankzij je blog regelmatig een nieuwsbrief uitsturen met nuttige artikelen, tips of informatie.

Behalve de voordelen hierboven is er nog één grote voordeel. Je hebt namelijk online iets te vertellen je website blijft actueel! Je wordt beter vindbaar in Google, je hebt meer content voor je social media kanalen. Zo bouw je uiteindelijk een betere positie op in de markt en leren bezoekers en klanten jou en je bedrijf kennen.

Ik zie persoonlijk dus alleen maar voordelen, in ieder geval zijn ze veel meer waard dan de nadelen van een blog. Ja het kost je wat tijd en je moet het ook eerst opzetten. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat het je zo weinig mogelijk tijd kost en je er optimaal gebruikt van maakt. Hoe ik dit doe vertel ik hieronder.

Hoe kan ik starten met een blog?

Om optimaal gebruik te maken van je blog moet je ervoor zorgen dat er een goede structuur in zit. Elke blogpost moet categorieën en tags gaan krijgen. Deze moeten ook een losse pagina hebben waarop de blogs staan die dezelfde tag of categorie hebben. Zet je dit in het begin goed op, dan ga je hier optimaal profijt van krijgen.

Een blog met WordPress

Heb je al een website gemaakt in het content management systeem WordPress? Dat raad ik je aan om hier ook de blog in te maken. Je kunt bepaalde templates gaan maken die bij elke nieuwe blogpost wordt ingeladen. Daarnaast kun je ook een template gaan maken voor een categorie- en tag pagina. Hierdoor creëer je een duidelijke hiërarchie binnen jouw website.

starten met een blog

Daarnaast kun je een sectie maken binnen je website waarin je bijvoorbeeld de laatste 10 blogs laat zien. Deze sectie kun je ook ‘global’ gaan maken, hierdoor wordt je website automatisch geüpdatet als je een nieuwe blogpost toevoegt.

Ik kan me goed voorstellen dat het stukje hierboven wat technisch klinkt. Een goede basis neerzetten voor je blog vraagt immers wat kennis van je. Je kunt dit dan zelf gaan leren of het gaan uitbesteden.

Samenvatting

Ik hoop dat ik duidelijk heb gemaakt dat er echt grote voordelen zijn om te gaan starten met een blog. Daarnaast hoeft het je ook niet veel tijd te kosten mits je het slim aanpakt. Ik denk dat iedereen wel een betere positie in de markt wil en door een blog te starten is dit echt haalbaar. Er wordt nog dagelijks veel gezocht op het internet. De aantal zoekopdrachten stijgen jaarlijks nog gigantisch, mensen zijn dus nog niet “informatie moe”. Het is nog zeker niet te laat om te gaan beginnen.

Wil je graag dat wij je helpen om een blog te starten? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Een goed begin is het halve werk.

Wij hebben 10 extra tips opgesteld voor het verbeteren van jouw website. Download hier onze 10 Gratis WordPress Tips.

Blog delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook

Je nieuwe website kan al binnen twee weken online staan!

Win een gratis website

WINACTIE

Wij gaan 1 gratis website weggeven!

Ben jij een beginnende ondernemer?
Wil jij een onderneming gaan starten?
Werk je voor een goed doel of instelling en hebben jullie nog geen website?
Of is jouw huidige website niet meer van deze tijd?

Dan is nu je kans om een GRATIS website te winnen! Het enige wat je hoeft te doen is je naam en e-mailadres in te vullen.

Hey, waar ga je heen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Wij versturen regelmatig waardevolle content om jouw website naar een hoger niveau te tillen!

Website pakket Jefdesign

Win een gratis website!

Wij gaan 1 gratis website weggeven! Het enige wat je hoeft te doen is je naam en e-mailadres in te vullen.