.

Jeffrey Schipper

Jeffrey Schipper

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Komen er advertenties in WhatsApp?

Heb je het al gehoord? Er komen advertenties in WhatsApp. Hieronder een samenvatting over de belangrijkste updates die in 2020 van start gaan.

In 2019 zouden er al advertenties in Whatsapp verschijnen. Echter is dit destijds afgeblazen. Nu bevestigt Facebook op een besloten evenement in Rotterdam opnieuw dat de WhatsApp Status-functie advertenties krijgt. Eerder was er dus nog sprake dat de reclames begin dit jaar te zien zouden zijn. Dit is nu dus verplaatst naar 2020. De presentatie in Rotterdam was van een medewerker van WhatsApp.

Waar zijn de advertenties zichtbaar?

Voorlopig zullen de advertenties alleen in de WhatsApp Status zichtbaar zijn. Dit is de story-functie van de chatapp. De story-functie heeft dezelfde werking als die van Instagram en Facebook. De advertenties zullen ook fullscreen zijn. Geen paniek, voorlopig komen er nog geen advertenties tussen je chatgesprekken door. En hopelijk gebeurt dit ook niet in de toekomst.

Een Whatsapp-knop in je advertentie

Facebook gaat adverteerders het nu ook mogelijk maken om een Whatsapp-knop toe te voegen aan de Instagram of Facebook advertenties. Hierdoor kunnen gebruikers contact opnemen via de knop in een advertentie. Er komt dus een nieuwe vorm van contactmogelijkheid bij die te gebruiken is in een Instagram of Facebook advertentie.

Pagina’s aanmaken binnen WhatsApp

Nog een update wordt dat bedrijven de mogelijkheid krijgen om pagina’s te maken binnen WhatsApp voor producten of diensten. Daarnaast wordt het mogelijk voor bedrijven om een catalogus aan te maken.

Hierboven staan de 3 grote updates die er in 2020 komen. Advertenties in de story-functie, een Whatsapp-knop toevoegen in je advertentie en de mogelijkheid voor bedrijven om pagina’s aan te maken en een catalogus aan te maken. Vooralsnog blijft het hierbij, maar het is natuurlijk niet ondenkbaar dat Facebook meer advertentie mogelijkheden gaat toevoegen. Voor velen een opluchting dat de advertenties alleen nog maar zichtbaar worden in de story-functie, want wie gebruikt dit nou? In de toekomst kan dit dus wel op meerdere plekken gebeuren.

Stappen we in 2020 allemaal over op een nieuwe chat-app? Een advertentie tussen je chat gesprek door lijkt ons niet bepaald prettig in ieder geval.

Voor sommige bedrijven liggen er in 2020 misschien wel kansen..

Wij hebben 10 extra tips opgesteld voor het verbeteren van jouw website. Download hier onze 10 Gratis WordPress Tips.

Blog delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen bekeken ook

Je nieuwe website kan al binnen twee weken online staan!

Win een gratis website

WINACTIE

Wij gaan 1 gratis website weggeven!

Ben jij een beginnende ondernemer?
Wil jij een onderneming gaan starten?
Werk je voor een goed doel of instelling en hebben jullie nog geen website?
Of is jouw huidige website niet meer van deze tijd?

Dan is nu je kans om een GRATIS website te winnen! Het enige wat je hoeft te doen is je naam en e-mailadres in te vullen.

Hey, waar ga je heen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Wij versturen regelmatig waardevolle content om jouw website naar een hoger niveau te tillen!

Website pakket Jefdesign

Win een gratis website!

Wij gaan 1 gratis website weggeven! Het enige wat je hoeft te doen is je naam en e-mailadres in te vullen.